Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Muurinjecteren.be
banner image

Opstijgend vocht behandelen: info & tips

Van alle vochtproblemen is opstijgend vocht het probleem dat meest voorkomt. Door rechtstreeks contact van de muur met de grond gaan de muren het onderste vocht opnemen. In dit artikel lees je hoe je dat kan behandelen.

Heel wat huizen hebben te maken met opstijgend vocht. En dit beperkt zich niet alleen tot de oudere huizen zoals iedereen zou denken maar ook jongere woningen en nieuwbouwhuizen krijgen dikwijls te maken met vochtproblemen. In sommige gevallen kan het zo erg zijn dat de plinten van de muur loskomen, er een muffe geur in het huis hangt of in huizen met kelder staat men zelfs met de voeten letterlijk in het water.

 

Oplossing en behandeling van opstijgende vochtplekken

 

opstijgend vocht behandelen Voor vochtproblemen bestaat er geen goedkope oplossing. Althans toch niet als men een échte oplossing wil. Er bestaan inderdaad heel wat middelen zoals bepaalde verven, aluminiumfolie, nieuw behang maar al deze oplossingen zijn slechts tijdelijk en uiteindelijk zal het vocht toch opnieuw door deze laag heen komen.

De reden hiervoor is het feit dat men de eigenlijk oorzaak van het probleem niet aanpakt. Men gebruikt gewoon wat lapmiddeltjes die de symptomen verminderen maar de échte ziekte blijft.

De enige methode om grondvocht definitief aan te pakken is door de onderste laag stenen te injecteren met een compleet waterwerende substantie.

 

 

Herkennen van vochtproblemen door stijgend vocht
Opstijgend vocht kan men herkennen aan de volgende symptomen:
– witte kringen of vlekken
– gebroken of loskomende plinten
– muffe geuren in het huis of in de kelder
– schimmels
– pleister die verkleurt of afbrokkelt
– verf die loskomt

Om zeker te zijn wat de reden van het vochtprobleem is is een grondige analyse door een erkend specialist dan ook aangewezen. Bij het stellen van een verkeerde diagnose kan je onnodig kosten maken die de prijs aanzienlijk verhoogt zonder resultaat. Een groot misverstand is het feit dat mensen altijd meteen denken aan opstijgend vocht wanneer ze vochtproblemen hebben. Het is echter zo dat niet elk vochtprobleem afkomstig is van opstijgend vocht. Er kunnen ook problemen ontstaan door condensatie en koudebruggen aanwezig in de woning. Een goede analyse vooraf kan dus heel wat nutteloze kosten besparen.

 

 

Belangrijke redenen om grondvocht aan te pakken

opstijgend vocht muren
Vochtige muren en plaatsen of kamers zijn zeer ongezond om in te wonen. Vooral wanneer er ook schimmels ontstaan is het noodzakelijk zo vlug mogelijk alle vochtproblemen te bestrijden. Er zijn namelijk al heel wat oplossingen op de markt om de vochtproblemen aan te pakken.

Eerst en vooral moet men een duidelijke oorzaak kunnen vinden. In vele gevallen is opstijgend vocht een gekend probleem maar daarnaast zijn er nog heel wat mogelijkheden waardoor uw huis vochtig kan worden. Men kan namelijk ook een lek hebben in de goten of aan bepaalde leidingen.

Deze lekken moeten uiteraard zo vlug mogelijk gedicht worden wil men de schade beperken. Vaak is het echter zo dat men de lekken veel te laat opmerkt waardoor er al heel wat vochtschade aanwezig is. In dit geval is het dus aangeraden een deskundige ter plaatse te laten komen en te kijken wat er kan en moet hersteld worden. Bij het niet tijdig aanpakken van vochtplekken kan uw woning onbewoonbaar verklaard worden en bestaat er kans op instortingsgevaar omdat de stenen poreus geworden zijn.

 

Prijs opstijgend vocht aanpakken

opstijgend grondvocht

De prijs om opstijgend vocht te behandelen hangt af van situatie tot situatie. Is het probleem gesitueerd langs één of meerdere muren, hoeveel schade is er, hoever is het vocht al gestegen,… Om een behandeling tegen opstijgend vocht te kunnen opstarten is het dus onontbeerlijk om eerst een voorafgaand bezoek te plannen. Op die manier kan er een offerte op maat gemaakt worden en kan men ook de beste en meest passende oplossing aanbieden.

Via onze offertepagina kan je nu verschillende vochtexperten laten langskomen om advies te geven en een prijs op te maken. Door verschillende vakmannen langs te laten komen kan je niet alleen veel geld besparen maar ben je ook zeker van de juiste diagnose.

Klik hier om naar de offertepagina voor grondvocht te gaan.

 

Offertes voor vochtbestrijding ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde vochtbestrijder en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde vochtbestrijders