Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Muurinjecteren.be
banner image

Vocht detecteren: info & tips

Als opstijgend vocht niet de oorzaak is van je vochtproblemen, dan moet je op onderzoek uit. Meer info over het detecteren van de oorzaak en de gepaste oplossing, lees je hier.

 

1) Vocht in de schoorsteen

Een schoorsteen met een lek en vochtplekken op de muren rondom wijst op een probleem in de schouw, schoorstenen zijn hier erg gevoelig voor: ze hebben immers heel wat te verduren, zoals voortdurende verhitting/afkoeling en blootstelling aan alle weertypes, wat scheurtjes en barstjes als gevolg kan hebben.

Oplossing

Een mogelijkheid is het aanbrengen van een binnenbuis. Dit is echter een flinke klus, daar vele schouwen niet rechtdoor lopen, maar één tot meerdere bochten hebben. Daarnaast is de diameter van verschillende delen vaak verschillend. Een schouw kan ook vierkant zijn, waardoor er met een binnenbuis veel capaciteit verloren gaat. Ook een afdekplaat met afgeschermde schouw kan het vocht tegenhouden.

Hedendaagse technieken maken mogelijk de buis met kunststof te vormen. Deze wordt in de schouw bevestigd en door middel van stoom opgeblazen. Hierdoor neemt deze exact de vorm van de schouw aan. Dit maakt dat de buis (schouw) terug gasdicht is.

 

2) Vocht door een lek in de leidingen of afvoerbuizen

Een lek kan altijd voorkomen. Typisch aan een lek is dat het probleem zich lokaal voordoet. Hierdoor kan makkelijk besloten worden dat het probleem niet voortkomt uit condensatie of dergelijke. Ook door je waterverbruik in de gaten te houden kan je aan lekdetectie doen.

Oplossing

Een lek dichten kan door een stopmiddel of door het vervangen een buis of leiding. Echter, de locatie en de bereikbaarheid spelen een grote rol, en dus is de moeilijkheidsgraad van de reparatie verschillend per situatie. Wil je niet gaan kappen in de muren dan wordt de buis vaak afgekoppeld en een nieuwe waterleiding geplaatst in opbouw.

 

3) Bouwvocht

Vochtproblemen door overtollig bouwvocht zijn in principe eenvoudig op te lossen, door de plaats waar het probleem zich voordoet in huis, voldoende tijd te geven om uit te drogen. In de praktijk is dat soms lastig. Na bezetting van muren is het zeer belangrijk dat er zoveel mogelijk ramen worden open gezet. De eenvoudigste periode om dit uit te voeren is tijdens de zomer, of wanneer er nog niemand in het huis woont. Is er geen tijd of mogelijkheid voor dit ‘natuurlijk’ droogproces, dan kan worden gekozen voor bouwdrogers.

 

4) Vochtdetectie door inslaande regen

Ook regen kan zorgen voor diverse vochtproblemen, vooral na ernstige en herhaaldelijke regenval. Oude muren bijvoorbeeld, kunnen regenvocht doorlaten tot aan de binnenzijde van de muur. Het probleem hierbij is de porositeit van de bakstenen. Een mogelijkheid is het aanbrengen van een film (folie) over de muur. Met deze film is het indringen van vocht onmogelijk en hiermee het probleem opgelost.

 

Lukt de vochtdetectie zelf niet? Wij zorgen voor de oplossing!

Vermoed je een vochtprobleem door inslaande regen, leidingen of bij de tussenmuur van je buurman? Via deze site kan je nu vrijblijvend een offerte aanvragen voor vochtdetectie. Zo ben je 100% zeker dat de oorzaak van je vochtprobleem wordt gevonden en doeltreffend zal aangepakt worden.

 

Offertes voor vochtbestrijding ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde vochtbestrijder en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde vochtbestrijders