Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Muurinjecteren.be
banner image

Schimmel op de muur

De aanwezigheid van een schimmel op de muur, wijst op een onderliggend vochtprobleem. Het heeft een ontsierend effect en is slecht voor de gezondheid. Belangrijk is om zowel de schimmel aan te pakken, als de onderliggende oorzaak.

 

Hoe wordt schimmel op de muur veroorzaakt?

schimmel op de muur Schimmels kunnen verschillende oorzaken hebben: doorslaand vocht, opstijgend vocht en slecht geventileerde ruimtes. Regenwater dat binnendringt in de muur omwille van slijtage of een foute constructie, kan zich in combinatie met slechte ventilatie ontwikkelen tot een schimmel. Maar ook vervuilde of verkeerd geïsoleerde spouwen kunnen leiden tot koudebruggen met schimmels tot gevolg. Ook woonvocht (veroorzaakt door wassen en koken) kan een potentiële oorzaak zijn.

 

 

 

Wat zijn de gevolgen?

Schimmels kunnen leiden tot gezondheidsproblemen zoals allergieën. Mensen met klachten aan de luchtwegen, zoals astmapatiënten, zijn hier extra gevoelig voor. Daarnaast kan ook reuma optreden. Vochtige ruimtes trekken ook ongedierte zoals pissebedden en zilvervisjes aan.

 

Schimmels op muren verwijderen

Het is verstandig om zowel de schimmel aan te pakken als het onderliggend vochtprobleem. Enkel de schimmel verwijderen, zal niets oplossen op lange termijn. Integendeel, na enkele maanden zullen opnieuw schimmels opduiken.

 

1) Pak het onderliggende probleem aan

Voor de vaststelling van de precieze oorzaak, doe je best beroep op een vochtexpert. Ze geven je professionele raad over hoe het vocht ontstaan is, en gebruiken speciale technieken om het vochtprobleem op te lossen. Voor elke oorzaak bestaan verschillende gerichte oplossingen.  Kom hier in contact met vochtexperts uit uw regio.

schimmel op muur verwijderen

 

2) Verwijder de schimmel

De schimmel verwijderen kan op verschillende manieren. Het is belangrijk om ze niet droog te behandelen, omdat de schimmelsporen zich dan makkelijker kunnen verspreiden in de lucht. Maak de schimmels altijd nat. Vervolgens verwijder je ze met soda of javel. Gebruik de producten nooit puur, maar altijd aangelengd met water. Voor soda neem je een verhouding van 6 gram sodavlokken op 1 liter water. Voor één liter water volstaat 25 ml javel.

Er bestaan ook speciaal op maat gemaakte anti-schimmelmiddelen, maar die zijn vaak duur en slecht voor het milieu. Soms is het nodig om het reinigingsproces een paar keer te herhalen. Als de schimmel zich genesteld heeft in je behangpapier, dan kan je proberen om het voorzichtig te verwijderen met een soda-oplossing. Blijven de schimmelvlekken zichtbaar, dan kan je niet anders dan opnieuw te behangen.

 

Offertes voor vochtbestrijding ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde vochtbestrijder en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde vochtbestrijders