Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Muurinjecteren.be
banner image

Behandelen van vochtige binnenmuren: info & tips

Vochtige plekken op binnenmuren zijn één van de meest voorkomende vochtproblemen en vragen een snelle aanpak. De constructie van de woning kan er onder lijden wanneer je niets doet. Schimmelvorming, verkleurde binnenmuren of afbladderende verf zijn mogelijke gevolgen.

 

Oorzaken van vochtige binnenmuren

vochtige binnenmuren

 

Grondvocht

Als je last hebt van vochtige binnenmuren op grondniveau ter hoogte van de gelijkvloerse verdieping, dan heb je met grondvocht te maken.
Via de buitenmuren is er waterinsijpeling
Als er op verschillende hoogtes de binnenmuren nat zijn en niet vanaf het grondniveau beginnen dan heb je met natte buitenmuren te maken. Wordt vaak veroorzaakt door slechte bouwconstructies of verouderde gesteenten.

 

Opnieuw bezetten van vochtige binnenmuren

Het is belangrijk dat je zeker bent dat alle vochtproblemen aangepakt zijn vooraleer je de binnenmuren opnieuw wilt afwerken. Kap het stukwerk van de muren en wacht dan minstens 2 maand voor je het weer gaat bezetten. Je bent zo niet alleen zeker dat de binnenmuren helemaal droog blijven maar ze kunnen dan ook beter verluchten en zo sneller uitdrogen. Wanneer de binnenmuren nog vochtig zijn zal het plakwerk helemaal niet goed hechten en is er kans dat dit zal loskomen van de muur.

 

TIP: Hou rekening met de seizoenen

Kijk eens na welke periode van het jaar het is. In sommige seizoenen zijn vochtproblemen meer aanwezig dan andere. Behandelde je de natte binnenmuren in de zomer, wacht dan tot in november of december voor je de muren weer gaat beplakken.

Laat je de werken liever uitvoeren door een professionele vochtexpert? Raadpleeg dan zeker onze offertepagina voor een gratis prijsopgave.

Klik hier om de prijs van uw vochtprobleem te laten berekenen.

 

Offertes voor vochtbestrijding ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde vochtbestrijder en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde vochtbestrijders