Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Muurinjecteren.be
banner image

Vochtexpert

Heb je de eerste symptomen van opstijgend vocht, doorslaand vocht, … gespot? Dan is het een goed idee om zo snel mogelijk een vochtexpert in te schakelen. Wat is de werkwijze van zo’n vocht expert, wat kost het oplossen van vochtproblemen en hoe kan je deze specialisten vergelijken? Je leest het hier!

Ga snel naar:
Hoeveel kost een vochtexpert?
Werkwijze vocht expert
Hoe vochtexperts vergelijken?
FAQ vochtproblemen oplossen
Vraag gratis je offertes aan

 

 

Zelf vochtproblemen oplossen of vochtexpert inschakelen?

De gevolgen van vocht in huis zijn doorgaans makkelijk zichtbaar, maar het achterliggende probleem laat je best oplossen door een ervaren vocht expert. Zo geniet je van meerdere voordelen. Een kort overzicht:

 • Professionele diagnose: als eerste voert een vakman een uitgebreide vochtanalyse uit. Door middel van specialistische technieken achterhaalt de vakman de locatie en de aard van het vochtprobleem.
 • Advies op maat: wat is de oorzaak van de vochtschade? En wat is de beste aanpak voor dat vochtprobleem? Een vakman maakt een goede inschatting van het probleem en geeft je gericht advies op basis van jouw woonsituatie en budget.
 • Snelle oplossing: een vakman heeft veel ervaring en werkt altijd snel en efficiënt. Zo ben je zeker van een definitieve oplossing voor je vochtprobleem.
 • Specialistische apparatuur: ervaren vakmensen beschikken over specialistische apparatuur om precieze metingen uit te voeren en om veilig en kwalitatief werk te kunnen leveren.

Op zoek naar een vochtexpert actief in je buurt? Vind de juiste vakman voor jouw project via onze gratis offerteservice.

 

Hoeveel kost een vochtexpert?

De prijs van een vocht expert is afhankelijk van het type vochtprobleem, de moeilijkheidsgraad van het uit te voeren werk, … Hieronder een overzicht van de mogelijke vochtproblemen en hun oplossingen:

Vochtprobleem OplossingGemiddelde kosten (excl. btw)
Opstijgend vochtMuren injecterenvanaf € 100 per lopende meter
Muren onderkappen€ 100 - 175 per lopende meter
Doorslaand vochtMuren impregneren€ 8 - 12 per m²
Nieuwe gevelbekleding€ 40 - 200 per m²
Vocht in kelderKelderbekuiping€ 50 - 100 per m²
Kimnaad waterdicht makenvanaf € 100 per lopende meter
Schimmel verwijderenZwarte schimmel bestrijden€ 25 - 35 per m²

LET OP: dit zijn enkel richtprijzen. Zo verschillen prijzen niet alleen per project, maar ook van vakman tot vakman. Op zoek naar gericht advies en prijzen op maat? Vergelijk vrijblijvend voorstellen van 2 à 3 vakmensen actief in jouw buurt via onze gratis offerteservice.

 

vochtexpert

 

Werkwijze vocht expert

Voor een vochtexpert het probleem behandelt, zal hij altijd een grondige vochtanalyse uitvoeren. Blijkt uit deze inspectie dat het om condensatievocht gaat? Dan zal hij je aanraden om beter te ventileren of te isoleren. Vermoedt hij echter dat er sprake is van lekkage? Dan zal er eerst een lekdetectiebedrijf langs moeten komen om dit te bevestigen. Bij andere problemen gaat hij als volgt te werk:

 

 1. Opstijgend vocht

  In dit geval trekt er grondwater langs je muren omhoog en zal het vanaf hier in je woning terechtkomen. Logische gevolgen hiervan zijn witte kringen, vlekken, muffe geuren, loskomende verf, … Opstijgend vocht is 1 van de meest voorkomende vochtproblemen  en is op te lossen door muren te injecteren of te onderkappen.

 2. Doorslaand vocht

  Gevels kunnen na verloop van tijd poreus worden als gevolg van regen. Je krijgt dan last van doorslaand vocht als dit regenwater de buitenmuur binnendringt en zo in de rest van je woning terechtkomt. Om vochtplekken te vermijden, doe je er goed aan om een poreuze gevel te impregneren. Wilde je de gevel al isoleren? Dan kan je ook kiezen voor nieuwe gevelbekleding.

 3. Vocht in de kelder

  In de muren van je kelder kan je last krijgen van opstijgend of doorslaand vocht, maar mogelijk ook van vocht via de kimnaden. Doorgaans laat je deze naden waterdicht maken, of kies je voor een kelderdrainage of -dichting.

 4. Schimmel verwijderen

  Schimmels ontstaan wanneer je problemen als opstijgend vocht, doorslaand vocht, … te lang onopgelost laat of wanneer je slecht ventileert. Voor je schimmel laat verwijderen, moet een vakman het onderliggende probleem oplossen.

Wil je een vochtprobleem snel laten oplossen? Een ervaren vochtexpert weet hier raad mee. Maak gebruik van onze gratis offerteservice en vergelijk makkelijk meerdere voorstellen van vakmensen actief in jouw buurt. Start je aanvraag hier.

 

Hoe vochtexperts vergelijken?

Het is zeker aan te raden om meerdere vochtexperts goed te vergelijken. Hieronder een aantal belangrijke factoren om rekening mee te houden:

 

1. Volgens prijs

Je kan uitgaan van gemiddelde prijzen voor het inschakelen van een vochtexpert, maar deze tarieven staan zeker niet vast. Zo verschillen ze van vakman tot vakman, op basis van de moeilijkheidsgraad van het werk, … Verder is het belangrijk om niet zomaar de goedkoopste vakman in te huren. Hou dus rekening met wat realistisch is en vergelijk gericht de adviezen van de vochtexperts.

 

2. Volgens specialisatie

Onafhankelijke vochtexperts hebben doorgaans verschillende specialiteiten. Zo schakel je bijvoorbeeld geen vakman in voor kelderdichting als deze gespecialiseerd is in gevelimpregnatie. Kies een geschikte vakman voor jouw project.

 

3. Volgens werkwijze

Vochtexperts gaan ook niet altijd op dezelfde manier te werk. Zo moet je letten op de kwaliteit van de materialen en producten die jouw vakman gebruikt, of hij voor een goede afwerking zorgt, … Ga er echter niet van uit dat deze vakman ook de gevolgschade van vochtproblemen oplost. Daarom kijk je best goed na welke werken inbegrepen zijn in de offertes van de vochtexperts.

 

4. Volgens reviews en referenties

De ervaringen van eerdere klanten zijn een goede indicatie van hoe betrouwbaar een specifieke vocht expert is. Daarnaast let je hierbij ook op factoren als de prijs-kwaliteitsverhouding, klantvriendelijkheid, of de vakman beloftes nakomt, …

 

Snelle en professionele oplossing? Vergelijk offertes!

Vergelijk vrijblijvend vakmensen actief in jouw buurt via onze gratis offerteservice. Zo profiteer je niet alleen van gericht advies en prijzen op maat, maar kan je ook uitvoertermijnen, werkwijzen, … naast elkaar leggen. Start je aanvraag hier.

 

FAQ vochtproblemen oplossen

Op zoek naar meer informatie over vocht in huis bestrijden? Hieronder geven we een antwoord op een aantal veelgestelde vragen: • Hoe vochtproblemen herkennen?
  De meeste vochtproblemen zorgen uiteindelijk voor vochtvlekken, schimmelvorming, muffe geurtjes, … In geval van lekkage hoeft dit echter nog niet het geval te zijn als het pas nét is ontstaan. Schiet je energiefactuur of waterverbruik ineens omhoog? Dan kan je al last hebben van een beginnende lekkage en loont het om hiervoor een lekdetectiebedrijf in te schakelen.


 • Welke vochtproblemen vallen onder je verzekering?
  Valt de oorzaak van de schade binnen je verzekering? Dan worden alleen de herstelkosten van de gevolgschade vergoed. Hierbij gaat het mogelijk om gevolgschade van lekke leidingen, insijpelend water langs het dak, overstromingen, …


 • Wat kan je zelf doen tegen vochtvorming?
  Er zijn een aantal maatregelen die je zelf kan treffen om vochtvorming te vermijden. Zo is het slim om goed te ventileren (vooral bij koken, douchen, …), te investeren in isolatiemateriaal, te schilderen met vochtwerende verf, … Een vochtexpert geeft je graag een uitgebreid overzicht van alle mogelijke maatregelen.

 

 

Offertes voor vochtbestrijding ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde vochtbestrijder en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & bespaar
 • Gespecialiseerde vochtbestrijders