Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Muurinjecteren.be
banner image

Kelderdichting: producten & methodes

In een kelder kun je al snel te maken krijgen met vochtige muren, schimmels of andere vochtgerelateerde problemen. Met de juiste kelderdichting producten kan je het vocht effectief tegenhouden waardoor de kelder droog blijft. In dit artikel lees je meer over de kelderdichting producten, methodes & oplossingen.

 

Vochtprobleem in de kelder?

Vraag hier je gratis diagnose + vrijblijvende offerte aan

 

 

Geschikte kelderdichting producten

Er zijn verschillende methodes voor kelderdichting, met telkens andere producten. De meest geschikte methode is afhankelijk van het soort kelder en de hoogte van het grondwater. In veel gevallen kan de kelder waterdicht gemaakt worden met een speciale waterdichte coating. Is de druk van het grondwater echter te hoog, dan zal het water afgevoerd moeten worden met behulp van een drainage systeem.

Het vochtprobleem in de kelder kan in principe op 3 manieren worden aangepakt:

1: door het aanbrengen van een waterdichte cementering of bekuiping.
2: door middel van drainage.
3: kimnaden waterdicht maken

 

kelderdichting producten voor vochtige kelders

 

1) Waterdichte cementering

Er zijn verschillende producten in de handel waarmee keldermuren waterdicht gemaakt kunnen worden. Ze bestaan meestal uit een mengsel van cement en kunsthars. Eenmaal op de muur aangebracht, vormt de coating een waterdicht schild waardoor het grondwater niet langer kan binnendringen. Deze producten kunnen op vochtige en zelfs natte muren worden aangebracht. Vaak gebeurt dit in meerdere lagen en soms gecombineerd met andere producten, zoals primers of fixeerlagen.

Bekende merken van kelderdichting producten zijn: Rubson (natte keldermuren), Watertite (vochtwerende verf), Durbocem (vochtwerende verf).

 

2) Drainage

Soms is de druk van het grondwater dermate hoog dat cementering of bekuiping niet mogelijk is. De enige oplossing is dan kelderdrainage. Er zijn drie soorten drainage mogelijk: randdreinage, vloerdreinage en wanddreinage. Welke methode het meest geschikt is hangt af van de locatie waar het water naar binnen komt. Dat kan bij de kimnaad zijn, bij de wand of bij de vloer. Door het aanbrengen van een speciale noppenfolie waarin kleine kanaaltjes zijn verwerkt kan het grondwater gecontroleerd afgevoerd worden.

 

3) Kimnaad waterdicht maken

Een belangrijk punt van aandacht bij kelderdichting zijn de kimnaden. Op deze punten komen de wanden en de vloer van de kelder samen. Bij de meeste kelders is dit een zwak punt en kan het grondwater hier makkelijk naar binnen sijpelen. Door de kimnaad te versterken met een speciale afdichting kan het water effectief worden tegengehouden. Het is wel belangrijk dat de vloerplaat zelf voldoende waterdicht is. Indien dit niet zo is zal een nieuwe vloerplaat gegoten moeten worden.

 

Twijfels over de juiste methode?

Welke methode of product  het meest geschikt is, vraag je best aan een professioneel vochtbedrijf. Wanneer de muren nat zijn en het water letterlijk door de muren sijpelt, dan schakel je het beste gelijk een vochtexpert in. Mogelijk kan hij het probleem relatief eenvoudig oplossen met een waterdichte cementering. Een inspectie van de kelder zal moeten uitwijzen wat de meest effectieve en meest economische oplossing is. Kelderdichting is altijd maatwerk en het loont daarom de moeite om meerdere diagnoses te laten stellen door verschillende vochtexperts want soms is er niet slechts één oplossing maar zijn er meerdere oplossingen mogelijk.

 

Kelderdichting prijs

De kostprijs van kelderdichting schommelt tussen 4000 en 10.000 euro. De prijs is afhankelijk van de grootte van de kelder, het soort vochtprobleem en de gewenste afwerking. Bij eenvoudig oplosbare vochtproblemen zoals optrekkend vocht zijn de prijzen heel redelijk. Het is altijd interessant om vrijblijvende diagnoses aan te vragen bij verschillende vochtbestrijders. Dit is gratis en vrijblijvend en het geeft je een goede indruk van de te verwachten kostprijs.

Kelderdichting producten vochtvrije kelder

 

Vochtprobleem in de kelder? Vraag hier gratis diagnose + offertes aan

Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend een diagnose + prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 gespecialiseerde vochtbestrijders actief in jouw regio.

  • Gratis diagnose
  • Vrijblijvende offertes
  • Vergelijk & bespaar
  • Erkende vochtbestrijders