Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Muurinjecteren.be
banner image

Grondwater in de kelder: oplossingen & prijs

Sommige kelders zwichten onder de druk van het grondwater. Het gevolg zijn vochtige muren, allerhande vochtproblemen en ontsierende schimmels. Grondwater in de kelder kan verholpen met kelderdichting.

 

Vochtprobleem in de kelder?

Vraag hier je gratis diagnose + vrijblijvende offerte aan

 

 

Kelder waterdicht maken: oplossingen

Er bestaan verschillende oplossingen om het probleem van water in de kelder door grondwater te verhelpen. Wanneer je welke kelderdichting toepast, is afhankelijk van de ernst van het probleem en het soort waterinfiltratie.

 

kelder met bekuiping 1) Bekuiping

Het bekuipen van je kelder kan een oplossing zijn als je last hebt van opstijgend vocht. Voor het behandelen van vochtige keldermuren kan je gebruik maken van een waterdichte cementlaag. Deze waterwerende pasta wordt zowel op de vloeren als de muren aangebracht. Dit is één van de goedkoopste en meest toegepaste methodes. Deze oplossing is niet voor elke kelder geschikt. Bij een grote hoeveelheid vocht, kies je beter voor kelderdrainage.

 

 

 

kelderdrainage na grondwater 2) Kelderdrainage

Heeft je kelder last van grote hoeveelheden vocht? Dan is kelderdrainage een geschikte methode. Het is een soort van kelderdichting die gebruik maakt van een afvoersysteem. Het overtollige water wordt afgeleid naar een waterput of riolering. Afhankelijk van de plaats van de waterinfiltratie kan je kiezen voor randdrainage, vloerdrainage, of wanddrainage. Vooral de kimnaden hebben vaak last van vocht. Hier komen de wanden en de vloer van de kelder samen.

 

 

 

muren injecteren kelder 3) Muren injecteren

Het is niet altijd mogelijk om bovenstaande methodes toe te passen. Bekuiping bijvoorbeeld, vereist een stabiele constructie en dito ondergrond. Bij oude keldervloeren moet je opletten, omdat ze op volle grond liggen. Als enkel je muren last hebben van vocht, kan je ook muren injecteren. Bij muurinjectie boort men strategisch enkele gaten in de muur. Vervolgens worden ze ingespoten met een waterwerende vloeistof.

 

 

 

 

Prijs oplossing voor grondwater in de kelder

De prijzen voor bekuiping en kelderdrainage bedragen gemiddeld tussen de € 3000 à € 10 000. Voor muren injecteren betaal je gemiddeld 110 euro per meter. De investeringen in oplossingen om je kelder waterdicht te maken, lonen. Door het probleem niet aan te pakken, vergroot je de schade alleen maar. Neem daarom contact op met een vochtspecialist.
Vraag hier gratis & vrijblijvend prijzen op maat aan voor vochtbestrijding.

 

Vochtprobleem in de kelder? Vraag hier gratis diagnose + offertes aan

Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend een diagnose + prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 gespecialiseerde vochtbestrijders actief in jouw regio.

  • Gratis diagnose
  • Vrijblijvende offertes
  • Vergelijk & bespaar
  • Erkende vochtbestrijders