Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Muurinjecteren.be
banner image

Vochtbestrijding: prijs behandelingen

Er bestaan verschillende technieken om vocht te bestrijden. Welke methode gebruikt wordt, hangt af van de aard van het probleem. Hoe hardnekkiger en omvangrijker het vocht, des te hoger het kostenplaatje zal oplopen. In dit artikel bespreken we de prijzen van de verschillende vochtbestrijdingstechnieken.

Een vochtprobleem laten behandelen? Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan.

 

Overzicht technieken & kosten vochtbestrijding

De kostprijs voor het bestrijden van vocht wordt onder meer bepaald door de toegepaste behandelingsmethode. Ook de oppervlakte en toestand van de muur spelen een grote rol in de prijsbepaling. Hieronder vind je een overzicht van alle mogelijke technieken en hun gemiddeld prijskaartje indien uitgevoerd door een professional:

 

METHODE VOCHTBESTRIJDINGPRIJS
Muren injecterenmin. €100 per lopende meter
Muren impregneren€10 - €15 per m²
Muren onderkappen (waterkering plaatsen)€100 - €150 per lopende meter
Kelder dichten€4000 - €10000

 

vochtbestrijding prijs 1. Muren injecteren

Wanneer je last hebt van opstijgend vocht, kun je je muren laten injecteren. Opstijgend vocht ontstaat wanneer grondvocht de muren intrekt. Bij deze methode wordt een vochtwerende gel in de muur geïnjecteerd. Een vochtexpert boort hiervoor enkele gaten in de muur met een tussenafstand van 10 cm.

Om je muur professioneel te laten injecteren betaal je gemiddeld 100 euro per lopende meter.

» Lees hier meer over muren injecteren of vraag gratis prijsoffertes aan.

 

 

muren impregneren prijs 2. Muren impregneren

Doorslaand vocht op de muur? Dit kan je oplossen door de muur te impregneren. Bij het impregneren (ook hydrofoberen genoemd) brengt men een waterafstotende en onzichtbare vloeistof aan die de muur zal binnendringen.

Het impregneren van een gevel (of binnenmuur) is relatief goedkoop. Je moet rekenen op een prijs van 10 à 15 euro per . De kostprijs zal vaak voordeliger zijn bij een grote oppervlakte in verhouding tot een kleine oppervlakte. 

» Lees hier meer over muren impregneren of vraag gratis prijsoffertes aan.

 

 

muren onderkappen prijs 3. Muren onderkappen (waterkering)

Het onderkappen van vochtige muren is erg handig wanneer er grote renovatiewerken plaatsvinden. Een waterkering wordt dan onder de volledige woning geplaatst. Dit is een ingrijpende behandeling met een permanent resultaat.

Deze methode is ongeveer 10% duurder dan injecteren; per lopende meter betaal je tussen de 100 en 150 euro.

» Lees hier meer over muren onderkappen of vraag gratis offertes aan.

 

 

 

vochtbestrijding prijs 4. Kelder dichten

Wanneer je te kampen hebt met vochtige muren in de kelder, kunnen deze op verschillende manieren waterdicht gemaakt worden. Kelderdrainage en bekuiping zijn de meest toegepaste methodes. In het eerste geval worden de vloeren en muren van de kelder van binnenuit gedraineerd. Bij bekuiping worden de muren waterdicht gecementeerd.

Wil je je kelder waterdicht laten maken? De prijs hiervoor bedraagt €4000 à €10 000.

» Lees hier meer over kelderdichting of vraag gratis prijsoffertes aan.

 

 

 

Alternatieve (preventieve) technieken

Andere opties zijn vochtwerende verf of het plaatsen van een nieuwe gevelbekleding. Let wel, vochtwerende verf is meestal geen effectieve oplossing om het vochtprobleem te verwijderen. Het onderliggende probleem moet eerst apart worden aangepakt, anders zal de verf geen nut hebben. Het is dus veeleer een preventieve maatregel die de muren beter beschermt tegen vocht. Vooral in vochtige binnenruimtes (badkamer, keuken, toilet) en op de gevel komt dergelijke verf goed van pas.

Vochtwerende verf is relatief duur: 10 liter kwaliteitsvolle verf kan al snel 250 euro kosten. Als je de schilderwerken professioneel laat uitvoeren moet je rekenen op 20 à 40 euro per m².

Daarnaast kan je er, in geval van vochtige buitenmuren, ook voor opteren om een nieuwe en waterdichte gevelbekleding te plaatsen. Dit is een drastische en tijdrovende techniek, die je ook de gelegenheid biedt om de buitenmuren te isoleren. Kies je voor isolatie in combinatie met crepi, zul je ongeveer €100 per m² betalen. Ook hout, kunststof of steenstrips zijn opties. Prijzen hiervan schommelen tussen 50 & 200 euro per m².

 

Een vochtprobleem laat je best aanpakken door een vochtexpert. Die kan het probleem het best beoordelen en op gepaste wijze handelen. Via onze online offertedienst kan je gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij specialisten in jouw regio.
Klik hier om naar de offertepagina te gaan.

 

vochtbestrijding prijs

 

Offertes voor vochtbestrijding ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde vochtbestrijder en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde vochtbestrijders