Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Muurinjecteren.be
banner image

Kelder injecteren

Kelders zijn erg gevoelig voor vochtproblemen. Stijgt een muffe geur op uit je kelder? Komt het pleisterwerk los? Zie je vochtplekken verschijnen? Dan heb je te maken met vocht in de kelder.  Er zijn verschillende manieren om dit probleem te lijf te gaan. Het injecteren van de kelder is daar één van. Ontdek hier meer over deze methode, de kostprijs en de mogelijke alternatieven.

Ga snel naar:
Hoe je kelder injecteren?
Kosten kelder injecteren
Waarom vertrouwen op een expert?
Alternatieven en aanvullingen
Vraag vrijblijvend offertes aan

 

 

Wanneer is het injecteren van je kelder een goede oplossing?

Eén van de bestrijdingsmethodes tegen een vochtige kelder is het injecteren van een vochtwerende gel onderaan de keldermuren. Zo kan je opstijgend grondvocht een halt toeroepen. Let op: de kelder injecteren is niet in alle gevallen voldoende om vocht tegen te houden. Kunnen de kelderwanden bv. de druk van het grondwater niet aan? Dan is eerder een kelderdichting of -drainage aangewezen.

BELANGRIJK: om zeker te zijn van een correcte aanpak van de vochtproblemen in je kelder, schakel je beter meteen een vakman in. Vul het contactformulier in.

 

Hoe je kelder injecteren?

Een kelderinjectie is precisiewerk. De correcte plaatsing van de vochtwerende gel vereist een grondige voorbereiding. Hoe gaat een vochtbestrijder doorgaans te werk?

keldermuur injecteren

 

 1. Vochtanalyse + voorbereidende werken

  Een vakman analyseert eerst de oorsprong van het probleem. Heb je daadwerkelijk te maken met opstijgend vocht? Dan verwijdert hij het loskomend pleisterwerk met een beitel of een boorhamer. Het is eenvoudiger om met een blanco muur te starten.

 2. Boorgaten aftekenen

  Nu bepaalt de vakman de plaats van de boorgaten. Hij plaatst een markering om de 10 centimeter, net boven het grondoppervlak. Na het boren verwijdert hij alle stof uit de boorgaten, zodat de gel goed kan hechten.

 3. Keldermuren injecteren

  Met een aangepaste kitspuit, speciaal kitpistool of trechter injecteert hij vervolgens de gel in de injectiebuisjes. Tijdens het drogen trekt de gel in het metselwerk en hardt volledig uit. Zo wordt een sterke waterkerende laag gevormd.

 4. Keldermuren afwerken

  Nadien vult hij alle boorgaten op met een waterdichte mortel of boorgatenvuller. Is de muur volledig uitgedroogd? Dan kan die opnieuw afgewerkt worden met een nieuwe laag pleister.

TIP: ervaren vochtbestrijder nodig? Maak dan gebruik van onze gratis offertedienst en kom in contact met experts actief in je regio. Start hier je aanvraag.

 

Kosten kelder injecteren

De prijs voor het injecteren van een kelder hangt af van verschillende factoren, zoals de omvang van je kelder en de werkuren van de vochtbestrijder.  Gemiddeld betaal je zo’n € 100 à 150 per lopende meter (excl. btw).

LET OP: dit is een richtprijs. Bovendien heb je hiermee alleen de oorzaak van het vocht weggenomen en moet je de vochtschade ook nog laten herstellen. Wil je graag een precieze prijsberekening van de vochtbestrijding ontvangen? Vul dan het contactformulier in.

 

kelder injecteren

 

Waarom vertrouwen op een vochtexpert?

Kan je zelf je kelder injecteren? Ja, er bestaan diverse doe-het-zelf kits om opstijgend vocht in de kelder op te lossen. Is het daarom ook een goed idee? Neen, niet altijd. Het aanbrengen van vochtwerende gel via injectie is een secuur werkje dat je beter overlaat aan een professional. Zo ben je verzekerd van…

 • Gedetailleerde vochtanalyse: vochtproblemen ontdekt? Laat ze dan analyseren door een professional. Met aangepast materiaal detecteert hij de oorsprong van het probleem.
 • Advies op maat: op basis van de bovenstaande analyse stelt hij de meest geschikte oplossing voor.  Samen overlopen jullie de mogelijkheden en beperkingen van de bestrijdingsmethode.
 • Professionele behandeling: dankzij de jarenlange expertise van een vochtexpert ben je verzekerd van een correcte uitvoering en dus een duurzame oplossing.
 • Kwalitatieve materialen: een vakman beschikt over alle professionele apparatuur en materialen voor de opsporing en bestrijding van de vochtproblemen.
 • Financiële voordelen: als je samenwerkt met een professional maak je aanspraak op een aantal financiële voordelen, waaronder het verlaagde btw-tarief van 6% in plaats van 21% (als je woning minstens 10 jaar oud is).

TIP: het is van wezenlijk belang dat je samenwerkt met een professionele en betrouwbare vochtbestrijder. Een foutieve behandeling van de vochtproblematiek kan desastreuze gevolgen hebben en je handenvol geld kosten. Al onze vakmannen beschikken over de juiste competenties om een kwalitatieve vochtbestrijding uit te voeren. Vul het contactformulier in en vind de juiste vakman.

 

Alternatieven & aanvullingen

Soms volstaat het injecteren van de kelder niet om de vochtproblemen definitief te verhelpen. De meest duurzame oplossing ligt dan bij een andere bestrijdingsmethode. Als aanvulling op het injecteren of als alternatief. We overlopen ze hieronder voor je:

 

OPTIE 1: kelderbekuiping

Het injecteren van de kelder voorkomt dat grondwater verder via de keldermuren naar boven dringt. Maar als de druk van dat grondvocht te hoog is, heb je te maken met doorslaand vocht. In dit geval is een kelderdichting aangewezen. Zeker als je de kelder tot een extra leefruimte wil omvormen. Bij zo’n bekuiping smeert een vakman de keldermuren en -vloer in met een waterdichte cementering.

Prijs: € 4.000 à 10.000 (excl. btw, incl. uitvoering). Ontvang gratis offertes op maat.

 

OPTIE 2: kelderdrainage

Is de druk van het grondwater te hoog? Dan is het mogelijk dat zelfs een kelderdichting niet volstaat. In dit geval is een kelderdrainage sterk aangewezen. Bij deze methode plaatst een vochtexpert een waterafvoerend noppenmembraan tegen de kelderwand, -rand of op de vloer. Hij monteert ook een speciale pomp en drainagebuizen. Deze elementen voeren het binnendringende water af naar een waterput en de riool.

Prijs: € 3.000 à 10.000 (excl. btw, incl. uitvoering). Ontvang gratis offertes op maat.

 

OPTIE 3: kelder ventileren

Heb je te weinig afvoer van vochtige lucht? Dan slaat deze neer op de muren, het plafond, … Kelderventilatie is dus een belangrijke aanvulling op het injecteren van je kelder, een kelderdichting, een kelderdrainage, … Er zijn verschillende manieren om je kelder te verluchten. Ventilatieroosters zijn de eenvoudigste manier om natuurlijk te ventileren. Daarnaast behoort ook mechanische ventilatie tot de mogelijkheden, bv. decentrale balansventilatie. Hierbij regelt de unit zowel de aan- als afvoer van lucht automatisch.

Prijs: € 100 à 1.500 (excl. btw, incl. plaatsing). Ontvang gratis offertes op maat.

 

Welke bestrijdingsmethode is het best voor mijn vochtprobleem?

Vocht in de kelder is een hardnekkig probleem. Niet alleen ontstaan er zo schimmels, muffe geurtjes en andere ongemakken, na een tijdje tast het vocht ook de constructie van je huis aan. Voor een duurzame vochtbestrijding is het dus van wezenlijk belang dat je de oorzaak van het vocht correct aanpakt.  Welke methode hiervoor het meest geschikt is, hangt sterk af van de analyse die je vakman uitvoert.

Vochtbestrijder nodig? Kom gratis in contact met 2 à 3 professionals actief in je regio via het onderstaande aanvraagformulier:

 

 

 

Vochtprobleem in de kelder? Vraag hier gratis diagnose + offertes aan

Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend een diagnose + prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 gespecialiseerde vochtbestrijders actief in jouw regio.

 • Gratis diagnose
 • Vrijblijvende offertes
 • Vergelijk & bespaar
 • Erkende vochtbestrijders