Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Muurinjecteren.be
banner image

Behandelen opstijgend vocht: info & prijzen

Opstijgend vocht in kelders of gelijkvloers komt voor bij oude huizen en verkeerd gebouwde constructies. Verschillende oorzaken kunnen aan de basis liggen. Hoe je dit aanpakt, lees je in dit artikel.

 

Oorzaken van opstijgend vocht

gelijksvloers opstijgend vocht

In oudere huizen komen er vaak vochtige muren voor waar gebruik gemaakt werd van oud metselwerk. Deze huizen zijn niet voorzien van een waterkering. Door absorberen ze vocht waardoor het grondwater de muren langzaam intrekt. Bij huizen met vochtproblemen komt de grond immers in contact met funderingen en onvermijdelijk ook met de muren. De muren waaruit de materialen zijn opgebouwd zijn heel poreus en zo absorberen ze het grondvocht heel makkelijk. Muren die niet voorzien zijn van vocht absorberende materialen en die in contact komen met funderingen kunnen heel gemakkelijk zo’n 300 liter water per kubieke meter metselwerk opnemen.

 

 

Opstijgend vocht zelf behandelen

behandelen opstijgend vocht

Het injecteren van een vochtwerend product is de meest gebruikte oplossing voor opstijgend vocht in de muren. Je kan dat zelf doen of je kan het ook laten uitvoeren door een vochtexpert. Aangezien je bij een doe-het-zelf-kit meer eenmalige kosten hebt voor de spijtpistolen en leidingen is het prijsverschil minimaal.

Het principe is simpel, de uitvoering vergt toch enige precisie en kennis van zaken. Eerst worden er gaten geboord in de muur en daarna worden ze opgevuld met een vloeistof. Op het oude metselwerk zal de vloeistof zich uitzetten en het opstijgend vocht zo goed als stoppen. Als alles mooi opgevuld is en zeer goed opgedroogd is, kan je de gaten terug opvullen met mortel.

 

 

Prijs vochtbestrijding

Om zeker te zijn dat je de beste service krijgt aan een uitstekende prijs is het heel belangrijk dat je verschillende offertes goed met elkaar vergelijkt. Via deze site kan je tot 4 gratis offertes aanvragen bij verschillende vochtexperten uit jouw regio zonder enige aankoopverplichting. Klik hier voor meer informatie.

 

Offertes voor vochtbestrijding ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde vochtbestrijder en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde vochtbestrijders