Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Muurinjecteren.be
banner image

Muren laten injecteren: info & werkwijze

Opstijgend vocht is een lastige zaak. Verschillende oorzaken kunnen aan de grondslag liggen. Er zijn verschillende oplossingen mogelijk, waaronder muren injecteren. Dit is doorgaans de meest gekozen oplossing. In dit artikel lees je hoe dit in zijn werk gaat en kom je prijzen te weten.

Je muren laten injecteren door een erkend vochtexpert? Ontvang gratis offertes.

 

Werkwijze injecteren opstijgend vocht

Bij het injecteren van muren wordt er een speciale vochtwerende gel of vloeistof ingebracht om het opstijgend vocht tegen te gaan. Eerst worden er gaten in de muur geboord, gewoonlijk net boven de vloerpas. De afstand tussen de gaten bedraagt zo’n 10 centimeter. Nadat het stof uit de gaten is gezogen worden er speciale buisjes in geplaatst om het product door te spuiten.

Zodra de gel of vloeistof in de muur is geïnjecteerd, zal het zich gaan verspreiden over de hele muur. Deze gel zal een waterafstotende laag gaan vormen en verhinderen dat (grond)vocht de muur kan intrekken en opstijgen. Nadat de muur geïnjecteerd is, worden de boorgaten opnieuw opgevuld met mortel.

In sommige gevallen zal de bekleding van de muren hernieuwd moeten worden. De muren moeten eerst volledig droog zijn voordat tot de afwerking kan worden overgegaan. Hoe lang dit duurt hangt onder meer af van de dikte van de muur. Gemiddeld mag je toch op een jaar rekenen.

 

Muren zelf injecteren of door professional?

Opstijgend vocht injecteren is geen sinecure. Hoewel het mogelijk is om zelf muren te injecteren, is het steeds aangeraden om beroep te doen op een professionele vochtbestrijder. Deze heeft de nodige kennis, handigheid en ervaring om de klus vlot en succesvol uit te voeren. Bovendien kennen specialisten alle nieuwste technieken. Indien het vochtprobleem nog niet zou zijn opgelost, kun je trouwens meestal van garantie genieten.

Ook vereist het injecteren van muren heel wat aangepast materiaal. Denk bijvoorbeeld aan een injectiebuis, mortel, beschermfolie, een boormachine, trechters, enzovoort. Indien je deze materialen zelf nog moet aankopen, kan je net zo goed kiezen voor een specialist die over het nodige materiaal beschikt.

Je doet er goed aan om prijzen van verschillende specialisten te vergelijken. Via onze online offertedienst kan je gratis en vrijblijvend offertes ontvangen van vochtexperts in de buurt.
Klik hier om naar de offertepagina te gaan. 

 

Kostprijs injecteren opstijgend vocht

Exacte prijzen meegeven voor het laten injecteren van muren is moeilijk. Er zijn namelijk veel factoren die de totale prijs beïnvloeden, zoals de omvang van het vochtprobleem en de totale oppervlakte van de muren. Om een globaal idee te krijgen, kunnen we wel een richtprijs geven. Het laten injecteren van opstijgend vocht kost gemiddeld 100 à 150 euro per vierkante meter.

In sommige gevallen zal een meerlagensysteem worden geplaatst. Er wordt dan een wapeningsnet ingebracht om de muur te beschermen tegen scheuren, zouten en hoge waterdruk. Dit zorgt uiteraard ook voor een meerkost.

Wil je toch zelf muren injecteren tegen vocht? In de betere doe-het-zelf-zaken heb je tegenwoordig doe-het-zelf-kits. Prijzen voor deze producten beginnen doorgaans vanaf 60 euro per lopende meter. Lees hier meer over opstijgend vocht zelf behandelen. Wil je meer weten over de prijs van zelf injecteren? Lees dan zeker het artikel over prijs injecteren op murenvochtig.be.

 

Nuttige weetjes over injecteren opstijgend vocht

  • Heb je een spouwmuur? Dan moet nog een extra stap gevolgd worden vooraleer het werk volledig klaar zal zijn. Op juist dezelfde manier als de buitenmuur moet de binnenmuur behandeld worden. Vergeet niet dat de binnenmuur dikker is dan de buitenmuur! De gaten zullen dus dieper moeten geboord worden.
  • Hoeveel gaten er in de muur moeten worden geboord hangt af van de mate en diepte van indringing. Het is dus van groot belang dat dit eerst correct wordt bepaald.
  • Het is belangrijk dat eventuele scheuren in het metselwerk vooraf worden hersteld! Anders dreigt het injectiemiddel weg te lopen.
  • Eén tot twee jaar na het injecteren kan, op basis van een vochtmeting, worden vastgesteld of het probleem is opgelost. De muren moeten namelijk eerst goed uitgedroogd zijn.
  • Wanneer je offertes aanvraagt, informeer je je best over het gebruikte vochtweringsmiddel. Je hebt meer baat bij een kwalitatief maar duurder merk dan een goedkoop en onbekend product. Dryzone heeft bijvoorbeeld een zeer goede reputatie.

 

Offertes voor vochtbestrijding ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde vochtbestrijder en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde vochtbestrijders